De Nassau Academie

De Nassau Academie is een verrijkingsprogramma voor gymnasium, (t)vwo, havo en mavo. Een belangrijk uitgangspunt van de academie is: verrijken, verdiepen en uitdagen. Er worden verschillende vakoverstijgende thema’s aangeboden in zogenaamde minors. Dit zijn lessen rondom een thema. Leerlingen mogen kiezen uit een breed aanbod van minors die aansluiten bij hun talenten en interesses. Twee vakdocenten verzorgen de minors waarin ook aandacht is voor oriëntatie op de toekomst, creativiteit en nieuwsgierigheid. Leerlingen werken aan een betekenisvol portfolio en ontvangen een certificaat.

Op het vwo is er specifiek aandacht voor de academische (wetenschappelijke) vaardigheden. Voor de bovenbouwleerlingen worden academiedagen en academielezingen georganiseerd.

De Nassau Academie biedt een brede kijk op de wereld. Leerlingen komen uit hun comfortzone en maken kennis met allerlei onderwerpen en werkvelden. Buiten is nooit ver weg. In de brugklas (tto, vwo & vwo/havo) bieden wij je zeven verschillende minors aan:

  1. CSI Breda
  2. De cheeseburger ontleed
  3. Goden, monsters en Griekse helden
  4. Gluren bij de buren
  5. Het geheim van een piramide bouwen
  6. Healthy lifestyle
  7. Helden

In mavo-2, havo-3 en vwo 1 t/m 5 zijn er interessante en uitdagende minors waaruit je kunt kiezen. Vind je het leuk om erop uit te gaan, proefjes te doen, met techniek(programmeren) bezig te zijn of je te verdiepen in kunst en/of filosofie? De Nassau Academie daagt je uit!