Aardrijkskunde

Bij het vak aardrijkskunde leer je over de wereld waarin en over de aarde waarop wij leven. Het gaat over gebieden – dichtbij en veraf – en de mensen die daar wonen. Aardrijkskunde gaat over het nú en bereidt je tegelijkertijd voor op de toekomst: jouw toekomst!

Digitaal lesmateriaal

Drie jaar geleden hebben wij voor de digitale methode De Wereld Van gekozen. Deze methode biedt een heldere leeromgeving met gestructureerde opdrachten. Leerlingen hebben digitaal toegang tot alle boeken van alle leerlagen en alle leerjaren. Dat is prettig is de bovenbouw, maar ook in de onderbouwklassen om te differentiëren. Docenten kunnen in de online opdrachten de voortgang van hun leerlingen volgen. Ze kunnen feedback geven en antwoorden verwijderen indien nodig. Leerlingen kunnen ook zelf nakijken.

Vakinformatie

In de brugklas krijg je aardrijkskunde. We werken met een duidelijk lesboek (De Wereld Van), maar je krijgt ook andere opdrachten. In de eerste weken van het schooljaar leer je veel over kaarten. Hoe je ze moet lezen en interpreteren, maar ook hoe je ze zelf kan maken. Eigenlijk gaat het bij aardrijkskunde altijd over kaarten. Op kaarten kun je laten zien waar mensen wonen, waar bergen liggen, waar vulkanen en aardbevingen voorkomen en waar vluchtelingen in Europa vandaan komen. Kaarten vertellen een verhaal. Samen met je docent en je nieuwe klasgenoten ga je op zoek naar de verhalen achter kaarten. Je leert met verschillende brillen naar de wereld en de aarde te kijken. Aardrijkskunde gaat vaak over de actualiteit. Dat maakt het vak niet alleen nuttig, maar ook interessant. Ook blikken we vooruit naar de toekomst: jouw toekomst!