Economie

Wij willen allemaal graag mooie en nieuwe spullen. Toch kunnen wij onze euro maar één keer uitgeven. We moeten dus keuzes maken. Bij het vak economie leer je hoe je de beste keuze maakt!

Digitaal lesmateriaal

Bij het vak economie doen we aan ‘blended learning‘. Dat klinkt ingewikkeld, maar eigenlijk is het gewoon een Engelse benaming voor werken met zowel boeken als de tablet. Op je tablet heb je toegang tot het digitaal lesmateriaal. Hier kun je alles wat in het boek staat terugvinden, maar er is ook veel extra oefenmateriaal. Zo kun je bijvoorbeeld op een leuke manier moeilijke begrippen oefenen met de begrippentrainer. Er zijn daarnaast ook extra toetsen die ongeveer van hetzelfde niveau zijn als je proefwerk. Als de oefentoets op je tablet goed gaat, maak je met meer vertrouwen het echte proefwerk.  

Vakinformatie

Economie krijg je op alle niveaus voor het eerst in de derde klasVoor de meeste leerlingen is economie eigenlijk geen nieuw vak. Economie speelt zich namelijk niet alleen af in de klas. Buiten school ben je ook (vaak onbewust) iedere dag met economie bezig. Denk maar eens aan de besteding van je zakgeld, aan de rente op een spaarrekening of -als je al mag werken- aan het loon van je bijbaantje. Geld speelt in de economie een belangrijke rol. Hoe komen mensen aan geld en welke keuzes moeten ze maken bij het uitgeven van geld? Bij economie gaat het dus kort gezegd om rijkdom, armoede, welvaart en welzijn. 

Bedrijfseconomie 

Op havo en vwo kun je in de derde klas kiezen voor bedrijfseconomie. Bij dit vak doe je onder andere kennis op over financiële zelfredzaamheid. Je krijgt dus antwoord op de vraag hoe je je eigen financiële zaken regelt. Ook wordt er aandacht geschonken aan het ondernemerschap en kom je erachter hoe je je eigen onderneming start. Het laatste onderdeel gaat in op de financiële, juridische en economische kant die komt kijken bij een leidinggevende functie binnen een bedrijf. Je krijgt bij het vak bedrijfseconomie dus veel interessante kennis van het financiële gebied.