Engels

Vanaf het begin tot het einde van je schoolcarrière op De Nassau volg je het vak Engels. Dit betekent dat je een hoop kunt leren van je toekomstige docenten, medeleerlingen en lessen die je gaat krijgen. Op De Nassau staat de Engels sprekende wereld centraal. Come and explore with us

Digitaal lesmateriaal

We gebruiken momenteel twee verschillende methodes in de onderbouw. Op de mavo werken we met Stepping Stones en op havo/vwo met Solutions. Solutions heeft een werkboek online en een papieren tekstboek. Je kunt bij het maken van de digitale opdrachten meteen zien of je het goed hebt gedaan. In Stepping Stones werk je volledig digitaal volgens je eigen leerroute. Af en toe wordt het papieren boek gebruikt. Daarnaast kun je natuurlijk altijd het papieren boek als naslagwerk gebruiken.  

Vakinformatie

Op de basisschool heb je wellicht al een aantal lessen Engels gehad. Misschien game je graag en ken je daardoor al een paar Engelse woorden. Het kan echter ook zijn dat je voor je gevoel nog nooit in aanraking bent gekomen met de Engelste taal. Toch weet je waarschijnlijk al meer van het Engels dan je denkt. Tijdens de lessen Engels komen alle vaardigheden aan bod. Denk aan lezen, luisteren, schrijven en spreken. We gebruiken in ieder jaar een lesmethode die voor een deel digitaal is. Daarnaast worden verschillen apps en sites gebruikt waarmee je de taal leert zonder dat je in de gaten hebt dat je aan het leren bent. We lezen ook boeken tijdens de lessen Engels. Soms doen we dit samen met de klas en soms lees je individueel. Tijdens de projecten leer je goed samenwerken met je klasgenoten en kun je je creativiteit kwijt. Bij het vak Engels leer je de Engelstalige wereld beter kennen.  See you in a whileCrocodile!