Natuurkunde

Overal om je heen zie en hoor je natuurkunde. Maar waar komt geluid en licht eigenlijk vandaan? Hoe ontstaan stoffen, krachten en energie? Bij het vak natuurkunde vertellen we je hier alles over!

Digitaal lesmateriaal

Ieder hoofdstuk beschrijft een onderwerp in de natuurkunde. Een hoofdstuk bestaat uit verschillende paragrafen. Een paragraaf begint met leerdoelen die worden uitgelegd met tekst en plaatjes. Soms staan er linkjes naar filmpjes op YouTube of apps waar je een spelletje kan spelen.

In de digitale omgeving kun je oefenen met de theorie. Je maakt hier uitdagende opdrachten die te maken hebben met jouw leefwereld. Zodra je jouw antwoord invoert, zie je of het antwoord goed of fout is. Je krijgt natuurlijk ook extra uitleg wanneer je een fout hebt gemaakt. Er is genoeg oefenmateriaal te vinden in de digitale omgeving. Ook zijn er oefentoetsen en woordenlijsten beschikbaar.

Vakinformatie

Misschien heb je op de basisschool al het vak ‘natuur en techniek’ gehad. Het vak natuurkunde sluit hier goed bij aan. Bij het vak natuurkunde leer je waarom bepaalde dingen gebeuren. Je leert bijvoorbeeld over het weer, het heelal, elektriciteit, energie, beweging en krachten.

In de tweede klas start je met het vak natuurkunde. Ieder jaar breid je je kennis over deze onderwerpen uit. De stof komt namelijk steeds weer terug. Het vak natuurkunde heb je nodig voor verschillende beroepen zoals arts, architect en ingenieur.

In de les lees je over voorbeelden in het dagelijks leven. Je voert proefjes uit die aansluiten bij dat wat je leert, zodat je het nog beter begrijpt. Soms voert de docent een proefje uit. Je maakt opdrachten in het boek of via de digitale methode. Op die manier leer je hoe je de kennis toepast in de praktijk.