Op de Nassau worden er binnen het lesaanbod tekenen, handvaardigheid en CKV regelmatig uitstapjes gemaakt naar culturele en kunstzinnige organisaties. Hierbij maken leerlingen op alle niveaus (mavo-havo-vwo) door de verschillende leerjaren heen kennis met verschillende kunstdisciplines. Ook worden er regelmatig docenten dans, graffiti, theater en beeldende kunst uitgenodigd om in de klas- of in ons auditorium- een workshop te verzorgen.
Als aanvulling op de reguliere lessen hebben we voor leerlingen van klas 1, 2, 3 een CKV –juniorweek waarin leerlingen in hun eigen omgeving op zoek gaan naar Kunst en Cultuur. Dit wordt verbonden aan een workshop of creatieve opdracht. Alle onderbouwleerlingen bezoeken (minstens) een keer een museum en in de bovenbouw kun je op alle niveaus examen doen in de kunstvakken. Leerlingen kunnen binnen het programma van De Nassau Academie eveneens kiezen voor verschillende creatieve minors.

De Nassau heeft een eigen kunstcollectie op de locatie RW. Daarnaast hebben we nauw contact met een aantal organisaties die we vaak bezoeken. Zo werken we regelmatig samen met de Nieuwe Veste, Smb, Bibliotheek Breda, Cultuurnacht NV, Event entertainment, Tiggelman Dansstudio, Scapino Ballet, Chassé Breda, Van Abben museum, de Pont en het Stedelijk museum Amsterdam.