Biologie

Leren over het leven doe je bij biologie! Tijdens de lessen worden practica uitgevoerd, zodat wat je leert ook wordt onderzocht. Klik hieronder op het onderwerp waar je meer informatie over zoekt.

Digitaal lesmateriaal

Bij biologie maken we gebruik van een digitale methode, maar krijg je ook papieren boeken. Ieder hoofdstuk uit het boek gaat over een ander onderwerp.
De informatie en opdrachten in het papieren en digitale boek zijn hetzelfde, maar de digitale methode biedt daarnaast ook nog een aantal fijne extra’s. Zo is het mogelijk om leerhulpjes te gebruiken (flitskaarten), maak je proeftoetsen om te kijken of je de lesstof al goed onder de knie hebt en kan de docent gebruik maken van actualiteiten die bij het onderwerp horen. Leren kan dus digitaal en van papier. Het is maar net wat jij prettig vindt!

Tijdens het maken van de opdrachten kom je er achter of je de lesstof goed hebt begrepen en of je deze kunt toepassen in de wat meer uitdagende opdrachten. De docent kan feedback geven op jouw antwoorden om je te helpen.

In het lokaal maken we gebruik van modellen en echte (delen) van planten en dieren. Ook laten we filmmateriaal en plaatjes zien om de uitleg duidelijker en leuker te maken. We bieden je verschillende websites aan die je helpen met het begrijpen, oefenen en leren van de lesstof.

Vakinformatie

Biologie betekent letterlijk ‘de leer van het leven’. In de lessen maak je dus kennis met alles wat leeft op onze planeet: van piepkleine bacteriën tot reusachtige bomen zoals de sequoia. Tijdens de lessen werken we met een digitale methode. Thema’s die in de brugklas voorbij komen zijn bijvoorbeeld cellen, organen, planten, dieren, het skelet en voortplanting. Leer je liever van papier, dan is dat geen probleem! Je krijgt ook een boek om thuis te gebruiken.

Een vak als biologie leer je natuurlijk het beste wanneer je dingen in het echt kunt bestuderen. Tijdens de lessen leer je dus ook omgaan met bijvoorbeeld een microscoop en voer je proefjes uit. In het biologielokaal kom je veel modellen tegen. We hebben zelfs huisdieren in de lokalen! Op de ene locatie zijn dat op dit moment flappentakken en op de andere locatie kun je kennismaken met onze axolotl.