Frans

Frans wordt over de hele wereld gesproken. Meer dan 200 miljoen mensen spreken Frans in meer dan 33 landen. In de brugklas maak je kennis met Frankrijk en zijn inwoners. In de les leer je woordjes en zinnen die je toepast aan de hand van vaardigheden als spreken, lezen, luisteren, schrijven en een stukje grammatica.

Digitaal lesmateriaal

Elk hoofdstuk begint met civilisation (cultuur) en een vlog van een Franse jongen genaamd David. Vervolgens bekijk je digitaal op de tablet verschillende teksten, gesprekken en dialogen en maak je de bijbehorende opdrachten. Woordenlijsten en teksten kun je zo vaak beluisteren als je wilt. Daarnaast kun je zelf extra grammaticaoefeningen en een diagnostische toets maken. Elk hoofdstuk is verdeeld in verschillende onderdelen, zoals grammatica, lezen, luisteren en schrijven. De stof gaat altijd over leuke en actuele onderwerpen!

Vakinformatie

Op De Nassau krijg je vanaf de brugklas Frans. Het maakt niet uit op welke afdeling je zit. Bij Frans moet je natuurlijk meteen denken aan woordjes leren, maar er komen véél meer dingen aan bod. Je leert de uitspraak en je past die natuurlijk ook meteen in de praktijk toe!

Daarnaast leer je van alles over Frankrijk en over andere landen waar Frans gesproken wordt. Door het jaar heen leer je ook de grammatica, waardoor je zelf ook zinnen kunt gaan maken. Je krijgt veel ondersteuning van de online lesmethode, interessante filmpjes, leuke liedjes en van je docent!