Informatiekunde

In de brugklas leren we je omgaan met de tablet die we op De Nassau gebruiken. De kennis van tabletvaardigheden krijg je bij het vak informatiekunde. Tijdens de lessen gaan we aan de slag om onze tablet nog beter te leren kennen en zo computervaardig te worden. Je kunt op deze manier je tablet zo goed mogelijk gebruiken voor je schoolwerk.

Digitaal lesmateriaal

Het materiaal dat we in de lessen informatiekunde gebruiken, is natuurlijk digitaal. We werken bij het vak immers alleen op de tablet! Het materiaal is door onze docenten informatiekunde ontwikkeld en wordt elk jaar aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van computers en tablets. Zo weet je zeker dat je de nieuwste kennis en vaardigheden leert over je tablet en zijn applicaties.

Vakinformatie

Bij het vak informatiekunde leren we je alles wat je moet weten om goed met je tablet om te gaan. We leren je mooie werkstukken maken in Word, prachtige presentaties in PowerPoint en duidelijke grafieken in Excel.

Of je nu al veel of weinig kennis hebt over computers maakt bij het vak informatiekunde niets uit. We beginnen bij de basis en leren je stap voor stap computervaardig te worden. Daarnaast gaan we aan de slag met het internet en internetveiligheid. We leren je om het internet op de beste manier te gebruiken voor je schoolwerk. Je kunt namelijk heel veel goede informatie op internet vinden. We kijken samen ook kritisch naar websites. Het is belangrijk dat je betrouwbare bronnen leert vinden en nepnieuws kunt herkennen.

Elke periode sluiten we af met een vaardighedentoets. In deze toets laat jij alle nieuwe dingen zien die je op je tablet hebt geleerd. Je zult zien dat je elke periode steeds meer te weten komt over je tablet en hem steeds beter kunt inzetten voor je schoolwerk. Wat je in de lessen informatiekunde leert, is namelijk nuttig voor al je schoolwerk!