Lichamelijke opvoeding

Bewegen is leuk, maar leren over bewegen ook.
Bij lichamelijke opvoeding kun je je helemaal uitleven en zul je kennis maken met verschillende nieuwe sporten en spellen.

Digitaal lesmateriaal

Bij lichamelijke opvoeding krijg je geen cijfer. Je kiest De Nassau nu eenmaal niet op basis van hoe goed je kunt bewegen. Elke leerling is anders en daar houden we bij lichamelijke opvoeding rekening mee. Je kunt dus (leren) bewegen op je eigen niveau.

Er zijn momenten waarop de docent je beoordeelt. Er wordt dan gekeken naar hoe je jezelf kan verbeteren en niet hoe goed je iets kunt. Daarbij gebruiken we ook jouw kritische blik en die van je klasgenoten. Dit heet met een mooi woord feedback. Feedback is heel belangrijk om ergens beter in te worden. Hieronder zie je een paar mooie voorbeelden van beoordelingskaarten die we gebruiken in de les.

Vakinformatie

Tijdens deze lesuren maak je kennis met veel verschillende sporten, maar leer je vooral met elkaar en van elkaar. Je leert kritisch kijken naar jezelf en naar je klasgenoten. Je leert communiceren met elkaar, probleemoplossend denken en samenwerken. En bovendien is veel bewegen natuurlijk goed voor je gezondheid.

Op De Nassau is er voldoende ruimte om te bewegen. Naast de vier gymzalen, een klimmuur en een fitnesszaal bieden we ook naschoolse activiteiten aan, zoals sport+ en deelname aan verschillen sporttoernooien. Kortom: we stomen je klaar voor een leven lang plezier in bewegen!