Muziek

Muziek is overal om je heen. Je luistert naar muziek op je weg naar school, hoort muziek op sociale media, wordt emotioneel door liedjes in een film of krijgt kippenvel wanneer je een concert meemaakt. In de brugklas maak je zelf muziek en leer je wat ervoor nodig is om muziek te kunnen maken. Tijdens de lessen muziek speel je op verschillende instrumenten, zing je samen met je klasgenoten en leer je zelf een lied te maken!

Digitaal lesmateriaal

Bij muziek maken we gebruik van een eigen (digitale) lesmethode. Er zijn veel online hulpmiddelen om je te helpen met de theorie die achter muziek schuilt. De docenten maken zelf opdrachten die we digitaal met je kunnen delen.

Tijdens de lessen ben je vooral bezig met het maken van muziek. Er zijn veel verschillende instrumenten aanwezig in het lokaal. Uiteraard moet je eerst wel weten hoe je die instrumenten gebruikt. Je docent legt dit haarfijn uit tijdens de lessen. Thuis kun je al deze informatie nog eens nalezen voordat je tijdens de les een muziekinstrument gaat bespelen. Zo ben je altijd goed voorbereid! Natuurlijk besteden de docenten ook aandacht aan digitale muziek. Je leert op De Nassau je eigen muziek maken met behulp van een muziekprogramma. Je kruipt dus in de huid van een DJ en producer!

Vakinformatie

Bij het vak muziek zit je nooit stil. Iedere les maak je samen met je klasgenoten muziek. Je leert zingen en spelen op verschillende instrumenten. Ook leer je bladmuziek en noten lezen en werk je samen in groepjes aan een lied. Op De Nassau zijn er veel verschillende muziekinstrumenten aanwezig. Met al deze instrumenten maak je kennis in de brugklas.

Je leert bij muziek je creativiteit toepassen. Je werkt aan je eigen ideeën, maar ook samen in groepen. Je leert dus veel van elkaar en je wordt iedere les weer uitgedaagd!